Webasto inbouwstation
Hoorn 312B, 2404 HL Alphen aan den Rijn
071 2600 155 071 2600 155

6 februari 2020, Wij gaan ermee stoppen ..

Ace Automotive gaat na 35 jaar ophouden als bedrijf. Het is met pijn in het hart, maar het is een logisch gevolg.

Ik, Louis, heb besloten dat 2020 een goed jaar is om meer te genieten van het leven. Gezien ACE geen opvolger heeft, gaan de deuren helaas dicht. Het personeel heeft inmiddels een nieuwe uitdaging gevonden.

Wat nu?
De komende tijd blijven we gewoon bereikbaar. Alleen niet meer via aanvragen via de site. Dit kost teveel tijd om te beantwoorden, daarbij zitten we al propvol.

  • Vanaf 01-04-2020 zijn we vertrokken van de Hoorn in Alphen aan den Rijn

Dat betekent dus dat de bedrijvigheid even daarvoor al stopt.

Toch een technische uitdaging waar ik kan helpen?

Voolopig ben ik nog actief in ons vakgebied. Waag er een telefoontje aan.

06 53 11 22 75

SCM klassen

1 januari ’15 zijn de regels en benamingen van de alarmsystemen veranderd. De genomen maatregelen zijn afgestemd op de te verwachten diefstalmethodes. Eén van deze maatregelen is dat het alarm niet meer met de originele sleutel mag worden uitgeschakeld. Dit houdt in dat het alarmsysteem voorzien moet zijn van een eigen autorisatie in vorm van een handzender, elektronische sleutel of DriverCard. Tevens zijn ook alle benamingen veranderd, zoals KIWA SCM het op de website beschrijft;

Startonderbreker (voorheen klasse 1)
Letterlijk wat het omschrijft, een technische onderbreking in je startsysteem die enkel met een eigen handzender, elektronische sleutel of DriverCard kan worden uitgeschakeld. 

Alarmsysteem (voorheen klasse 2)
Dit is een alarmsysteem zoals je kan verwachten, een sirene wanneer je auto beweging detecteert die niet hoort. Technisch gezien bestaat het alarm uit:
- een startonderbreker (zie 1e klasse)
- omtrekdetectie
- interieurdetectie
- sirene
- optische signalering (de knipperlichten)
- een eigen autorisatie

Alarmsystem met hellingshoekdetectie (voorheen klasse 3)
Dit alarmsysteem is hetzelfde systeem als hierboven beschreven, maar met de uitbreiding van een sensor die de hellingshoek meet. Wanneer je auto dus bijvoorbeeld op de krik wordt gezet, zal het alarm afgaan.

Terugvindsystemen nieuw!
Sinds 1 juni 2016 kunnen terugvindsystemen voor auto’s worden gecertificeerd. Een terugvindsysteem moet voertuigen binnen 24 uur in Nederland terug kunnen vinden. Zie het systeem als een blackbox, het is een klein apparaat welke makkelijk verborgen kan worden. De gestelde eis van het Kiwa SCM is niet technisch, maar functioneel. Het systeem kan zowel met een SCM certificering als zonder worden aangeschaft.
- Er moet altijd minimaal een Kiwa SCM goedgekeurde startonderbreker aanwezig zijn voor een SCM certificering

Voertuigvolgsystemen (voorheen klasse 4 of klasse 5 -in combinatie met een klasse 3-)
De benaming klasse 4 en klasse 5 bestaan niet meer, dit is veranderd in 'voertuigvolgsysteem'. Zelf kunnen wij alleen nog het systeem aanmelden voor de montage. Het afmelden en certificaat uitgeven gaat allemaal via de meldkamer van het desbetreffende systeem. Het voertuigvolgsysteem zorgt dat bij diefstal het voertuig bijna altijd wordt teruggevonden via GPS. Met de verschillende abonnementen kan het systeem ook al ritregistratie werken.
- Volgsystemen dienen te allen tijde voorzien te zijn van jamming detectie welke een blokkering aan stuurt.
- Als basis voor de montage van een volgsysteem geldt minimaal een goedgekeurde startonderbreker.

ACE Automotive © 2022 - website gerealiseerd door CTRS webdevelopment